Табла

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (42 гласа, средно: 3,71 от 5)
Loading...

Настолни Игри Промотирани

Табла
ИГРАЙ СЕГА

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИГРАТА
Таблата е най-популярната настолна игра за двама. Наслади се на нашата версия на играта, където може да избираи между няколко игрови мода. Играй табла без регистрация. Просто влез, избери вида на игра и мятай заровете!
Избери между права табла, спортна табла (бекгемън), тапа и 31. Относно правилата на различните модове, може да прочетеш повече тук.

Как се играе Табла

Дъската за игра на Табла е разделена на 24 триъгълника, наречени позиции. Те са разположени в 4 различни полета – собствено поле (дом) на двата играча и две външни полета. Всеки участник започва играта с 15 пула в предопределени позиции на дъската и се опитва да ги докара до дома си, като хвърля зарове. Основната цел на играта Табла е да преместиш всички пулове до твоето поле и да ги изкараш от дъската. Първият играч който съумее да постигне това е победител.

Когато играч има само един пул на дадена позиция, то този пул е ‘гол’. Ако противников пул се озове върху голия пул, то пулът бива ‘ударен’ и се вади от дъската. Ако играч има извадени пулове, то той първо трябва да ги върне обратно на дъската, преди да може да продължи да мести останалите пулове. Възможно е играча с два ударени пула да няма валидни ходове по дъската. В този случай той пропуска хода си и опонента му е на ред да мята заровете.

Стандартна победа носи 1 точка. В случай, че загубилият играч не е извадил нито един пул от дъската, тогава победителя записва “Марс” и получава 2 точки.

Характеристики на играта

  • ⚀ Реалистична система за хвърляне на зарове - без преимущество, просто късмет.
  • ⚀ Различни режими на игра - класическа Табла или вариации с удвояване.
  • ⚀ Играй Табла във вертикално и хоризонтално положение на мобилно устройство.
  • ⚀ Усети най - динамичното настолно изживяване - безплатно сега и завинаги.
Хвърли заровете и се забавлявай сега!

affiliates
Видео