Белот

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (550 гласа, средно: 2,98 от 5)
Loading...

Игри с Карти Промотирани

Белот
ИГРАЙ СЕГА

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИГРАТА
От създателите на Белот.BG - най-популярната игра на карти в България! Играй белот с компютър и тренирай своите умения. Ако се считаш за достатъчно добър, може да пробваш и онлайн белот с други хора.

Как се играе Белот

Бридж - Белот или за кратко Белот (Belot) е най-популярната игра на карти в България. В най-разпространената си форма белотът се играе от четирима човека по двойки с тесте от 32 карти: 7, 8, 9, 10, J (вале), Q (дама), K (поп), A (асо) от четирите бои (спатия, каро, купа, пика).
Всеки кръг (рунд) от бридж-белота се състои от две ясно разграничаващи се по време и същност фази: първата – обявяване (анонсиране, наддаване), втората – разиграване, също като при играта на бридж.

Обявяване

Картите се раздават в посока обратна на часовниковата стрелка. Преди анонса се раздават първо по три, после по две. Играчите преглеждат картите си и обявяват (анонсират) играта. Целта на наддаването е да се установи „договор“ за силата на картите и точките, които носят те, както и позволените за обявяване комбинации по време на разиграването. Играчите обявяват последователно, по посока на раздаването, започвайки с първия след раздаващия. Всеки играч трябва да направи своя анонс докато не се установи договор за следващата фаза.

Разиграване

След раздаването на последните три карти започва разиграването. Правилата на разиграването се определят от вида игра съгласно анонса. Първата ръка се започва от играча, седнал вдясно от раздаващия, а всяка следваща – от играча, взел предходната. Ръцете (взятките) се играят обратно на часовниковата стрелка, като играчът, дал най-силната карта, печели ръката.

Край на играта

Играта приключва след като дори един от отборите достигне или задмине резултат от 151, освен ако предварително не е уговорен друг резултат. Играта не може да приключи, ако при резултат равен или над 151 (ако това е договорената цел) за единия от отборите след завършването на „рунда“ има отбор, който е бил валат в „рунда“, освен ако отборът-капо не се предаде, или другият отбор не е постигнал 160 или повече точки, т.е., да е достигнал 151 т. и без премията за валат. С достигане на уговорената цел (151), играта продължава до изиграване на „рунд“, в който няма отбор валат. При изигран невалатов „рунд“, след достигане на 151 резултатни точки, отборът с най-висок резултат печели.

Пълните правила на играта Белот виж тук.

affiliates
Снимки от играта